Vel, hvert produkt har sin egen tørketid. Og det er ganske risikabelt å male i regntiden. Hvis du i tilfelle fortsetter med maleriet og det regner kraftig, og ikke gir nok tid til at malingen tørker, kan det hende du må møte problemer. Derfor anbefaler vi deg å observere værforholdene og deretter gå videre med maling.

Vanlige flekker, som blyantmerker, kan enkelt rengjøres. Men det er vanskelig å rense tøffe flekker. Du kan prøve å bruke et mildt vaskemiddel for å rense flekkene.

Eventuelle malingsflekker bør tørkes av umiddelbart. Bruk en mopp og ryd opp i hvert rom etter at malingen er ferdig. Emaljemalingsflekker krever tynner for rengjøring. Du kan også bruke terpentin til å skrubbe dem av gulvet.

Hvis du ikke har åpnet lokket på produktet, vil det vare i de neste 3 årene fra produksjonsdatoen for malingen. Hvis du har åpnet lokket på produktet, anbefaler vi at du bruker produktet innen 24 timer.

Mens man maler, må man ta noen forholdsregler, som: 1) Ikke bruk bomullsfiller til rengjøring, bruk myk syntetisk eller muslinklut. Ellers vil tråder feste seg til overflaten og føre til en ujevn overflate. 2) Ikke påfør neste strøk uten at det første har tørket, ellers vil du få en rynkete, ujevn finish samt tap av glans. 3) Ikke slip veldig hardt, ellers blir det riper, ruhet og dårlig glans. 4) Ikke påfør veldig tykke strøk, ellers vil det bli en tykk grov finish, noe som resulterer i sakte tørking. 5) Unngå å blande maling selv. Kjøp ferdig maling så langt det er mulig, ellers blir det flekker og inkonsekvente søyler i finishen.

Det er mange fordeler med sementmaling: 1) Økonomimaling for utvendige overflater. 2) Den har en liten vanntettingsegenskap på grunn av sementinnhold. 3) Den varer også opptil 1 år. Det er også visse ulemper, nemlig: 1) Du må fukte overflaten med vann og herde (strø vann) minst to ganger om dagen etter maling i 2 dager. Dette trenger vann i rikelig mengde. 2) Den skal brukes innen 2 timer da sement stivner etter dette og blir ubrukelig. 3) Svært begrenset utvalg av nyanser på grunn av overflatens alkaliske natur i motsetning til hundrevis av nyanser i utvendige emuslion-malinger. 4) Livet er mindre enn sammenlignet med utvendig emuslion maling. Noen ganger er problemet med kalkblomstring (flekker, hvite striper) assosiert med sementmaling.